Wie ben ik ?

Ik ben Yvonne van Beurden en mijn roeping heb ik gevonden in de Chinese Geneeskunde en andere mooie natuurlijke wijzen om het lichaam terug te brengen tot gezondheid.


Ik geloof dat iedereen het recht heeft op een gezond lichaam en de kennis en behandelingen die daarvoor nodig zijn en ik ben gedreven je daarbij te willen helpen.

Het is namelijk meestal niet te laat om je lichaam terug te brengen naar haar natuurlijke gezonde staat. Maar hierbij is een stuk bewustwording van groot belang.

Zoals Thomas Edison in 1847 al zei: "De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patienten interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en preventie van ziekte."

Ik geloof dat iedereen recht heeft op een gezond lichaam en een gelukkige geest. En als dat bereikt is, dan is het in principe alleen nog een kwestie van deze gezondheid en balans te behouden. Precies wat Edison bijna twee eeuwen geleden al aangaf. Preventie is het beste medicijn !

Naast de gebruikelijke dagelijkse klachten, zoals nek en rugklachten, pijnklachten, facialis pareses, vermindering van rimpeltjes, mensen die niet goed in hun vel zitten, richt ik mij ook specifiek op vrouwen tussen de 20 -45 jaar die zwanger zijn en help ik ze in het laatste kwartaal van de zwangerschap met problemen als stuitligging (op een velige zachte manier draaien met moxatherapie) en andere problemen, zorg ik voor bewustwording en begeleid ik ze door de laatste weken van de zwangerschap om ze voor te bereiden op een snelle, natuurlijke en minder pijnlijke bevalling. Ik geloof namelijk ook heel sterk dat deze vrouwen recht hebben om hun lichaam goed te kennen, zodat ze positieve keuzes kunnen maken voor het welbevinden van hunzelf en hun kindje. Als het kindje geboren is en de moeder loopt tegen problemen aan kan ik ze verder helpen met Shonishin, japanse kinderacupunctuur zonder naaldjes om het kindje sneller in balans te brengen en de gebruikelijke problemen in de kindertijd te verminderen.
 

Scholing

Na de Basisvakopleiding Chinese Geneeskunde, ben ik verder gegaan met Klassieke Acupunctuur (bij de Hogeschool voor Chinese Geneeskunde Qing Bai in Nijmegen). Daarna Westers Medische Basiskennis (bij de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Arnhem).
Daarnaast heb ik diverse aanvullende bijscholingen gedaan bij Qing Bai zoals Cosmetische Acupunctuur, Voeding, Chinese Kruidengeneeskunde, Vijf Elementen acupunctuur, Ooracupunctuur en bij andere bijscholingsinstituren zoals Meridian Wave acupunctuur, Shonishin kinderacupunctuur, Kiiko Matsumoto en werk ik met de balansmethode van Dr. Tan. Verder heb ik mij kennis verdiept in Kleurentherapie en Kleurenpunctuur.

Als laatste ontdekking op gebied van de nieuwe geneeskunde ben ik geschoold in Energetica wat deel uit maakt van Quantum Fysica en werkt met triling. Je zou dit kunnen zien als een soort van vloeibare bioresonantie, met het voordeel dat je jezelf dagelijks kan behandelen. Daarnaast is het grote voordeel van Energetica dat het problemen in het lichaam die op zeer diep niveau geworteld zijn, omhoog kan halen en kan herstellen. Die problemen kent u vaak zelf niet, maar kunnen met een energetische bodyscan zichtbaar gemaakt worden. Die geeft meteen ook het te starten behandeltraject aan.
 

Bestuur Zhong

Daarnaast ben ik als acupuncturist tevens werkzaam als Algemeen Bestuurslid van beroepsvereniging Zhong om mede te zorgen dat therapeuten werkzaam in de disciplines van Chinese Geneeskunde binnen Nederland een hoge kwaliteit waarborgen om aangesloten te kunnen zijn bij Zhong.